Võimasin, piimahirm ja vahelejäänud kevaded

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vaata, need sirelid ja mustikajäätise kokteil sobivad nii hästi kokku!» leiab Tiina Lippant. Enamasti pole tal kevadisel ajal sirelite tärkamist aega märgata – kõik läheb liiga kiiresti.
«Vaata, need sirelid ja mustikajäätise kokteil sobivad nii hästi kokku!» leiab Tiina Lippant. Enamasti pole tal kevadisel ajal sirelite tärkamist aega märgata – kõik läheb liiga kiiresti. Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Järvamaal pole vist kedagi, kes teaks kedagi, kes ei teaks Piima-Tiinat. Või siis Piima-Tiina võimasinat. Roostevaba metalli värvi kõhukat vändaga nõud, millel on rohelised jalad. Et paned koore sisse, väntad ja väntad ning sõltuvalt sellest, kui palju väntajal kätes rammu on, saab mõne aja pärast omatehtud võid leiva peale määrida. Imehea!

Imaveres Eesti piimandusmuuseumis giidi-pedagoogi ametit pidav Tiina Lippant on kohal pea kõikidel Järvamaa suurematel üritustel. Enamasti ikka koos võimasinaga. «No päris mitte igal üritusel, maavanema vastuvõtule ma ikka masinat kaasa ei võta,» täpsustab ta.

Ja ikka veel leidub maakonnas mõni inimene, kes pole oma käega võid teinud. Neile Tiina siis näitabki, kuidas ja mis. Või pakub karaskit, omatehtud jäätist, kohukesi, petti. Seda kõike saab tema juhendusel Imaveres valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles