Külanoorte raju pidu: Neiu kihutava auto kapotil Gini joomas, hetk hiljem avarii (1)

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anne Põder

Eile õhtul enne kella 21 kihutasid arvatavalt joobes noorukid Türi vallas Poaka külas eest ära neid korrale kutsuma läinud külaelaniku eest ning sõitsid põgenemise käigus katki tee äärde pargitud auto ning rikkusid aeda ja hekki.

Õhtul jooksma läinud Poaka küla elanik Katrin ütles, et Ülejõe tänava väravatest väljudes sõitis talle vastu Volkswagen Passat, mille kapotil istus naine Gin-i purk käes. «Nägi välja nagu nukitsamees ja vahtis mind sellise altkulmu pilguga,» mainis ta.

Hiljem jooksuringilt koju jõudes kuulis neiu, et sama auto oli küla vahel kihutanud ning põgenemisel nende pere autole Škoda otsa sõitnud. «Maha oli sõidetud ka eemal olev naabrite aed koos hekiga,» märkis ta.

Katrini naaber Paul selgitas, et vaikset laupäevaõhtust külaelu häiris ühtäkki värava poolt tulev kruusakrobin ning kiiresti sõitva auto hääled. «Jooksin teele ette, et kihutaja kinni peatada, sest meie küla teedel kehtib õueala märk. Oma inimesed siin tavaliselt kiiresti ei sõida,» selgitas ta. «Ja võõraid kihutajaid oleme ennegi korrale kutsunud.»

Paul ütles, et hõbedase Volkswageni roolis oli palja ülakehaga noormees. «Küsisin, et miks ta siin kihutab ja märkisin, et õuealal tuleb sõita vastava kiirusega,» kirjeldas ta toimunut. Küsimuse peale ühmati talle autost vastu, et tegemist polevat kihutamisega.

Kuna asi tundus Paulile kahtlane, jõudis ta veel vaid küsidas, et kas roolisolija on purjus, kui juht pani sisse tagumise käigu ja andis gaasi. Kiirelt tagurdades rihtis ta ära tee servas parkinud Škoda tagumise rattakoopa. Aga see põgenejat ei peatanud, vaid pani veelgi kiirust lisama.

Paul märkis, et mingil hetkel otsustas põgenev juht tõenäoliselt auto nina sõidusuunda saada üritades teha käsipiduri abil kannapööret. Manöövri  käigus libises auto tagaosaga hekki, pagasiruumi luuk läks lahti ning sealt minema sööstes pudenes hulk esemeid välja.

Paul tunnistas, et sõiduk tundus tuttav, sest seda on varem nähtud küla teises otsas asuva Pihlaka tänava piirkonnas liikumas. Teavet kontrollima minnes nägidki külaelanikud masinat ühel naabertänava hoovil seismas.

Juhtunut pealt näinud naabrid kutsusid politsei, kes 40 minutit hiljem sündmuskohale jõudes fikseeris sündmuse ja võttis tunnistajatelt ütlused.

Paul lisas, et arvestades asjaolu, et külas jooksevad, mängivad ja sõidavad jalgratastega ka väiksed lapsed, lõppes kõik isegi õnnelikult. «Kahe pere väiksed lapsed oli juhtunu ajal samal külatänaval jalgratastega tiiru tegemas. Ei taha ettegi kujutada, mis võinuks juhtuda, kui nad oleks põgeneva auto teele jäänud,» lausus külamees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles