Türi-Alliku lasteaed vajab veel hääli

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2DK: T
2DK: T Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Homme lõppevat Ifi turvafondi hääletuskampaaniat on hetkel juhtimas Türi-Alliku lasteaed, kes tahab Pärnu jõe kaldale rajatavad uut laste mänguala turvalisemaks muuta.

Ifi kommunikatsioonijuht Rain Porss selgitas, et mais välja kuulutatud Ifi turvafondi taotlusvooru laekus kokku 83 kavandit laste turvalisuse tõstmiseks. «Enamjaolt on toetuse taotlejateks lasteaiad, kuid oli ka koole ning kohalike noorte heaolu eest seisjaid,» märkis ta.

Kampaania finaali valis turvafond eelvoorust 20 kavandit, mis seati hindamiseks üles selleks tarbeks tehtud facebooki lehele. Finalistide hulka jõudsid ka Türi-Alliku ning Paide Sookure lasteaia kavandid.

4000 euro suuruse toetuse saaja selgub lastekaitsepäeval 1. juunil.

Eilse seisuga oli konkurssi juhtimas Türi-Alliku lasteaed 2017 häälega, kel on reaalne võimalus toetusraha endale võita. Paide Sookure lasteaia kavand varjualune ohutuks, on saanud vaid 64 häält ning kui ühe päevaga imet ei juhtu, siis tõenäosus võiduni jõuda, on väike.

Türi-Alliku lasteaia kavandi kannul on tihedalt Luke küla kavand 1993 häälega, mis tähendab, et iga kohaliku kogukonna antud hääl on Türi-Alliku lasteaiale väga oluline.

Finaalis osalevaid kavandeid saab vaadata ning hinnata siin:

Türi-Alliku lasteaia turvalise õueala kavandi esitanud Türi lasteaia juhataja kohusetäitja Kaia Iva kirjutas, et nimetatud lasteaia rühmade arv on kasvanud ja laste arv paari aastaga pea kahekordistunud. Praegune õueala on lastele lihtsalt tillukeseks jäänud.

«Talvel saime sõprade abil kõigile lastele ja töötajatele ohutusvestid. Laste sagedased rännakud on põnevad, kuid turvalist õueala need siiski ei asenda,» märkis Iva. Liiati asub lasteaed Pärnu jõe kaldal, mistõttu korralik piirdeaed on hädavajalik.

Uuel lastele mõeldud mängualal on põõsad ja mõned suured puud ning lapsed saavad endale huvitava kooslusega õppimispaiga. Lisaks jääb õueala sisse turnimis- ja liumägi, mis on lastele põnevaks tegutsemispaigaks, kuid mille kaks nõlva on ohtliku kaldega ning teravate kividega.

Iva selgitas, et künka nõlvad vajavad ümberkujundamist ja mullaga katmist. Laiendatud õuealale on plaan rajada ka spordiväljak. Koos vanematega laasitakse puude alumised oksad ja eemaldatakse võsa, kuid uue piirdetara ehitamiseks ja ronimiskünka ohutuks muutmiseks on vaja 9400 eurot.

«4000 euro lisaraha korral saame need tööd ära teha ja luua jõe kaldale lastele turvalise mänguala,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles