Järvamaa majutushinnad jäävad alla üksnes pealinnale

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides asuva Nelja Kuninga hotelli administraator Anu Kasar näitab majutuskoha kõige kallimat tuba. Sviidi ööpäeva hind kahele inimesele on 121,4 eurot ehk 1900 krooni.
Paides asuva Nelja Kuninga hotelli administraator Anu Kasar näitab majutuskoha kõige kallimat tuba. Sviidi ööpäeva hind kahele inimesele on 121,4 eurot ehk 1900 krooni. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kui majutatud turistide arvuga oli Järvamaa novembris viimaste seas, siis ööbimise keskmise hinnaga teeb ta kõigile maakondadele silmad ette, vaid pealinnas on see veidi kallim.

Järvamaal peatus novembris 452 turisti, mis on üheksa inimest rohkem kui aasta varem.
Tubade täituvus oli novembris 12 protsenti, samas kui üle-eelmisel aastal oli see 20 protsenti. Eestis oli täituvus 38 protsenti.
Kui majutatute hulga poolest on Järvamaa maakondade seas eelviimasel kohal, siis keskmise ööbimishinnaga oleme maakondadest esikohal, vaid Tallinn on eespool.
Järvamaal oli novembris ööpäeva keskmine hind 32,08 eurot (502 krooni), Tallinnas oli see vaid 20 eurosenti (3 krooni) kallim.


Kõige väiksem oli novembris hind Raplamaal (12,02 eurot ehk 188 krooni) ja Jõgevamaal (16,94 eurot ehk 265 krooni).
Paide turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihvrile ei tule Järvamaa pealinnaväärilised ööbimishinnad uudisena. Ta on kuulnud, et nii mõnigi klient on olnud üllatunud selle üle.
«Reeglina otsivad turistid siiski odavamat ööbimiskohta,» lausus ta. «Sellele järgneb logistika ehk kus on sobiv ööbida ja kuhu liigutakse edasi.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles