Kaheksa-aastast pianisti märgati tulevikulootusena

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Türi Muusikakooli õpilasele Annabel Naritsale omistati Rudolf Tobiase nimelisel klaverikonkursil tulevikulootuse eripreemia.

Hiiumaal Käinas toimus MTÜ Tobiase Seltsi ja Käina Huvi- ja Kultuurikeskuse poolt korraldatud XII Rudolf Tobiase nim. klaveriõpilaste konkurss, millega tähistati helilooja 143. sünniaastapäeva, meenutati suurmeistreid J.S.Bachi (1685-1750), S. Prokofjevit (1891-1953), D. Kabalevskit (1904-1987), A. Skrjabinit (1872-1915) ja austati eesti heliloojaid E. Mäge (s.1922) ning P. Uusbergi (s.1986). Vastavalt vanuserühmade nõuetele pidid osalejate kavad lisaks R. Tobiase teosele sisaldama eelpoolnimetatud heliloojate palasid.

Konkurss toimus kolmes vanuseastmes- kuni 12-astased (21 osalejat), 13-14aastased (8 osalejat) ja 15-19aastased (3 osalejat) 16 erinevast õppeasutusest, sh Aruküla Huvialakeskusest, Häädemeeste, Keila, Kuressaare, Orissaare, Rakvere, Saku, Tartu Valla, Tabasalu, Paldiski, Kärdla ja Türi Muusikakoolist, Kiili Kunstide Koolist, Pärnu Kunstide Majast, Tapa Muusika- ja Kunstikoolist ning Tabivere Huvikoolist.

Türi Muusikakooli esindas I klassi õpilane Annabel Narits õp Anne Toome klaveriklassist, kel vanust 8 aastat ja kes võistles kuni 12-aastaste vanuserühmas ning talle omistati tulevikulootuse eripreemia. Annabel kommenteeris pärast tulemuste teadasaamist oma saavutust järgmiste sõnadega: „Tasus ikka tulla…“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles