Hobusekasvatajad võistlevad hobustega raskuste vedamises

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Nurmik võistlemas veo- ja sõidukatsetel hobusega Ame
Peeter Nurmik võistlemas veo- ja sõidukatsetel hobusega Ame Foto: Erakogu

Järvamaa hobusekasvatajad lähevad kolme hobusega Toris kahel päeval toimuvatele hobuste sõidu- ja veokatsetele, kes paremat kohta tahtma, kes  esimest korda.

Paide vallas Kriileväljal hobuseid kasvatav Peeter Nurmik läheb Toris toimuvatele sõidu- ja veokatsetele teist aastat mära Bellenaga. “Bellena emaga, nüüdseks 16aastase Amega olen võitnud neilt võistlustelt üheksa meistritiitlit. Aitab küll. Teised tahavad ka. Eelmine aasta jäime Bellenaga teiseks, sammus kaotasime ajaga täkule. Nüüd oleme sammu ka piisavalt harjutanud. Eks vaatame, kuidas tänavu läheb,” selgitas ta.

Kirna tallis hobuseid kasvatav Maie Kukk läheb Tori sõidu- ja veokatsetele esimest korda kahe hobusega. “Esimest aastat proovime võistlust Tori tõugu kolmeaastase Anora ja viieaasatse Rosmariiga. Abiks on mulle võistlustel Sandra Kuusmaa, kes on olnud tubli abiline ka hobuste treenimisel,,” täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles