Korralik korter üürile, nirum pigem müüki

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi vallas korterite müügiga tegelev raamatupidaja-majandusspetsialist Meelis Kivi näitab ühte elamispinnaks pakutavat kolmetoalist korterit, mille eest küsib vald üüritasu 80 senti ruutmeetrist.
Koigi vallas korterite müügiga tegelev raamatupidaja-majandusspetsialist Meelis Kivi näitab ühte elamispinnaks pakutavat kolmetoalist korterit, mille eest küsib vald üüritasu 80 senti ruutmeetrist. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Et maakohas ollakse rohkem valmis üürima korralikke kortereid, on nende üürihind ka oluliselt tõusnud, aga mida rohkem vajab korter remonti, seda rohkem eelistatakse seda osta. Kinnisvaraturu eestvedajaks peetakse ennekõike kohalikku omavalitsust.

Kinnisvaraportaali kv.ee vahendusel annab Järvamaal üürida 14 elamispinda, mida on näiteks poole vähem kui Viljandimaal ja ligi sada korda vähem kui Harjumaal. Järvamaal tegutseva kinnisvaramaakleri-hindaja Kairi Ganseni meelest ongi üüriturg maakonnas peaaegu olematu ja peamiselt Paides või Türil asuvate üksikute korterite pärast käib tihe rabelemine. Nii on mõistetav ka üürihinna oluline tõus. «Kui aastat kolm tagasi sai korraliku üürikorteri kätte 80 euro eest kuus, siis praegused hinnad on julgelt üle saja, 120 eurot küsida on täitsa tavaline, samas üle 200euroseid üüritasusid ei olda siiski veel nõus maksma,» täpsustas ta.

Näiteks tõi Gansen  Koeru aleviku, kus üürimisest teada andes leiab mõistliku hinnaga inimese sisse elama mõnest päevast mõne nädalani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles