Tohutud küttearved sundisid suurperet oma maja otsima

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kass Miisu on kõigiga sõber. Keegi ei tea täpselt, kui vana ta on, kindel on vaid see, et halli karva loomake valis omanikud ise endale välja. Rosmede kuueliikmeline pere, Miisu muidugi kaasa arvatud, esitati tänavu Järvamaalt aasta suurpereks.

Ragnar ja Jaana Rosme elasid toona Tarbjal korteris. Ega sinna kolimine suurtele küttearvetele mõeldes tark otsus olnud, kuid Paidest pärit noored tahtsid kiiresti oma elu peale pääseda ning linnalähedane korter tundus hea valik. Tundus seni, mil põlevkiviõlikatlad neelasid külmematel talvedel pere eelarvest 3500 krooni. Veelgi hullem oli naabritel, kes maksid kinni 6000krooniseid küttearveid.

Kümmekond aastat tagasi hakkas Rosmede lähedust ja seltsi otsima üks kass. Lihtsalt tuli ja enam ära ei läinud. Kust ta tuli, kellele ta kuulus, mis ta nimi oli – kõik need küsimused jäi vastuseta. Miisu oli niivõrd Miisu nägu, et nimeküsimus lahenes kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles