Lapsed tahtsid piimapäeval lehma kaasa osta

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnigi Türi valla Takkasaare talu piimafarmis käinud Paide ühisgümnaasiumi õpilastest hoidis algul lehmalaudas nina kinni, kuid õige varsti see ununes.
Nii mõnigi Türi valla Takkasaare talu piimafarmis käinud Paide ühisgümnaasiumi õpilastest hoidis algul lehmalaudas nina kinni, kuid õige varsti see ununes. Foto: Silvi Lukjanov/ Järva Teataja

Piimapäeval käinud õpilased tahtsid nii väikest lehma koju kaasa osta kui ka teada, kes on lehma mees, kui kaua ta elab ning kui palju päevas piima annab.

Neljapäeval olnud üle-eestilisel piimapäeval oli külastustele avatud maakonna kolm piimafarmi.

Türi valla Takkasaare talu piimafarmis käinud Paide ühisgümnaasiumi õpilastest soovis üks viienda klassi tüdruk väikest lehma koju kaasa osta, et temalt puhast piima saada. Ei morjendanud tüdrukut ka taluperemehe Arvo Kuutoki selgitus, et see väike lehm on vasikas, kes veel piima ei anna, ja selle andmiseks peab temast enne kasvama suur lehm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles