Raamatute tagastuskast ootab täitmist iga kell

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja loodab, et raamatute tagastuskast ei jäta kogu töötajaid leti taha igavlema, vaid osutub vajalikuks põhiliselt siis, kui raamatukogu uksed on suletud.
Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja loodab, et raamatute tagastuskast ei jäta kogu töötajaid leti taha igavlema, vaid osutub vajalikuks põhiliselt siis, kui raamatukogu uksed on suletud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile paigaldas Järvamaa keskraamatukogu välisukse taha raamatute tagastuskasti, kuhu laenutajad saavad lugemisvara tagasi tuua igal ajahetkel sõltumata raamatukogu lahtiolekuaegadest.

Keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja ütles kogumiskastilt katet tõmmates, et aeg on inimestele väärtuslik ja selle kokkuhoidmiseks ongi loodud lahendus, mis võimaldab raamatuid tagasi viia igal ajahetkel. «Meie raamatukoguhoidjatele meeldib küll klientidega suhelda ja ka lugejad soovivad kindlasti saada meie töötajatelt asjatundlikku nõu, kuid ajaga tuleb kaasas käia ja leida erinevateks olukordadeks kiireid lahendusi,» lausus ta.

Kiristaja on täheldanud, et ikka tuleb ette juhuseid, kus inimestel on jäänud raamatukogu lahtiolekuajad või sellega seotud muudatused märkmata ja tagastatavad raamatud rändavad seetõttu koju tagasi. «Kogumiskast välistab selle võimaluse,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles