Piimapäeval sai maitsta Eesti esimest Gruyere juustu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käte värinal lõikas Lõunapiima osaühingu juht Meelis Mõttus eelmisel laupäeval Imaveres olnud piimapäeval lahti Eesti esimest Prantsuse Gruyere kvaliteetjuustu.

«Peaaegu aasta tagasi, täpsemalt 17. juunil on see prantslase näpunäidetel valmistatud ja ega ma ka tea, kuidas välja tuli,» lausus ta. «Nii kõva on ta küll, et saab  juba murda. Kuidas maitseb?»

Kuuldes vaid kiitvaid hinnanguid, jätkas Mõttus soovijatele juustutükikeste lõikamist. «Midagi Emmentali-taolist, sulab suus, tõesti hea,» ütles paidelane Valev Väljaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles