Töö ja vile koos rahast rääkimata

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna malevlased rassisid teisipäeval Reopalu kalmistul. Sügisel puudelt mahasadanud lehed oli tarvis kokku riisuda ja prügihunnikusse toimetada.
Paide linna malevlased rassisid teisipäeval Reopalu kalmistul. Sügisel puudelt mahasadanud lehed oli tarvis kokku riisuda ja prügihunnikusse toimetada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kooliaasta on selleks korraks läbi ning enamik klassidest ja tüütutest kontrolltöödest pääsenud lastest naudib lihtsalt olemist – magada saab poole lõunani ja kui ilmaga veab, võib päeva järve või mere ääres veeta. Kuid on neidki, kes ei pea paljuks suve algust tööle pühendada.

Kui maakonna  omavalitsuste pakutavate laste ja noorte töö- ja puhkelaagrite kalendrit vaadata, ei saaks just öelda, et suvi hukka läheb. Kui noorel tahtmist ja pealehakkamist on, võib ta valida mõne tantsu-, spordi- või muusikalaagri vahel. Nii saab lihvida oma oskusi ja kohtuda uute sõpradega.

Sõpru võib leida ka töölaagris ja kuigi töö eest makstav tasu Eesti keskmise palgaga ei konkureeri, on see noortele siiski hea innustus. Mõnele on sellest taskurahaks küllalt, teine seab suuremaid eesmärke ja kogub tööga raha, et mõnd ammu ihatud asja osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles