Aasta kauneim kodu rabab küllusega

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu Järvamaa kauneimaks koduks nimetatud Terje ja Rene Tamme Nurga talu Imaveres pole veel kaugeltki valmis. Kui aga võrrelda kinnistut üheksa aasta taguse ajaga, mil perekond selle ostis, on muutused suured.

Aastatepikkuse tööga on suurest maalahmakast saanud kaunis koduaed, mis jääb silma eriilmelise kujunduse ja hoonetega. «Varem oli siin justkui küla prügimägi, kuhu veeti vana rauakola ja rehve,» märkis Rene Tamm. Nüüd ei tihka külarahvas prahti enam tuua, sest oma kätega ilusa aia loonud pere tööd austatakse.

Ehkki vanad asjad on majapidamises au sees, ei jäänud vanadest hoonetest palju alles. «Elumajast vahest mõni sein, kõik muu lammutasime maha ja ehitasime uue,» täpsustas Rene. Päästa ei õnnestunud ka poolenisti pehkinud suurt aita, mille väike jupp on kõpitsetud terrassi ja rõduga saunaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles