Mida teile, kas kohvi või koduveini?

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba üle kahe aasta küsib Türi vallas Säreveres elav Liia Kanne kõigilt külla tulevatelt sõpradelt-tuttavatelt, mida nad joovad, kas kohvi või veini, ning on rõõmus, kui saab tuua lauale omatehtud koduveine, sest kuigi talle kohe väga meeldib veine valmistada, ei tarbi ta ise alkoholi juba tosin aastat.

Veinitegemise pisikuga nakatas Liia Kannet Veinivilla omanik Tiina Kuular ühes telesaates. «Ta rääkis nii lihtsalt ja selgelt, et see kõik tundus nii põnev ja tekitas kohe tahtmist järele proovida,» meenutas Säreveres suure aiaga eramus elav viiekümnendates Liia Kanne.

Aastaid-aastaid nii oma aia kui ka metsaandidest hoidiseid valmistanud Kannel tekkis hasart, kas tõesti nii lihtsalt saabki vein valmis. Mõne aja pärast tellis ta Veinivillast koduveini stardipaketi ja 2014. aasta 26. mai oli see päev, kui ta esimese veini käima pani. Rabarberivein tuli kohe nii hästi välja, et innustas jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles