Kabalasse suure õunaaia rajanud ärimees tahab alustada tootmist

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna ettevõtte Laringo LDT juht Oleg Kononenko on istutanud Kabalasse ostetud maalapile üle 7000 viljapuu ja siiani müünud õunu Tallinna turgudel, sest sukaadide valmistamiseks rajatava tootmistsehhi tarvis puudub krundil tööstusvool.
Pealinna ettevõtte Laringo LDT juht Oleg Kononenko on istutanud Kabalasse ostetud maalapile üle 7000 viljapuu ja siiani müünud õunu Tallinna turgudel, sest sukaadide valmistamiseks rajatava tootmistsehhi tarvis puudub krundil tööstusvool. Foto: Silvi Lukjanov

Viie aastaga on Laringo LDT juht Oleg Kononenko istutanud Kabalasse ostetud maalapile üle seitsme tuhande viljapuu, mille saaki on seni müünud Tallinna turgudel, nüüd kavatseb ta avada kohapeal tootmistsehhi, kuid probleemiks võib kujuneda tööstusvoolu puudus.

Türi valda Kabalasse ühe tagasihoidliku välimusega talumaja ümbrusse rajatud õunapuuistanduses võtab meid vastu töörõivais Laringo LTD juht Oleg Kononenko. «Tulen siia üle kahe nädala, et kaks-kolm päeva kohapeal kaheksahektarisele maa-alale istutatud seitsme tuhande viljapuuga aias töid teha. Seni jõuame koos naisega kõik veel tehtud, vaid saagikoristusel on kohalikud naised abis käinud,» lausub ta.

Oli aasta 2011, kui Tallinnas sündinud ja 1990ndate algusest ettevõtlusega tegelev Kononenko otsis maakohta, kus kõrvitsaid kasvatama hakata. Otsingutel sattus ta Kabalasse, kus müügil olnud maakoha asemel juhatati ta hoopis teise juurde. «Nii kui nägin seda kohta siin, mis on suurele maanteele nii lähedal, otsustasin, et see on minu. Mis sest, et kõik oli maha jäetud ja räämas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles