Kodukandipäeval tutvustatakse luuleraamatut

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

26. juunil toimub Päinurme piirkonna külade kodukandipäev „Astun tuttavale teele”.

 

Kl 14 tähistatakse Pärnassaare kalmistul surnuaiapüha, kl 15st on Päinurme rahvamajas avatud kohvik ja muuseum ning kl 15.30 toimub Koigi kultuuriseltsi näiteringi lavastus „Naised kosjad” ning kl 16.30 Hele-Mall Mõttuse Päinurme-Rutikvere ainelise luulekogu „Astun tuttavale teele” esitlus.

LUULERAAMAT

Viiekümnendate aastate alguses oli meie kultuurielu madalseisus. Väga palju kultuuritegelasi, kirjanikke, luuletajaid jt oli kuulutatud rahvavaenlasteks, vangistatud ja küüditatud. Kui Stalin 1953. aastal suri, siis hingati kergendatult. Hakati jälle koos käima lauluharjutustel ja tehti näitemängu. Igas külas leidus agaraid ja teotahtelisi inimesi, kes said aru, kui tähtis on anda rahvale usku ja lootust jääda iseendaks, eesti rahvaks. Üks sellistest oli ka Hele-Mall Mõttus (1926-1966) - Rutikvere-Päinurme külalaulik, kelle sünnist möödub käesoleval aastal 90 aastat. Väärika tähtpäeva meelespidamine toob Päinurme piirkonda taas rohkelt pärimusehõngu. Nimelt saab teoks aastate eest väljakäidud mõte anda raamatuna välja Koigi vallast sirgunud külalaulik Hele-Mall Mõttuse luuleread.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles