Minu Järvamaa on raba nägu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetked Seli rabas.
Hetked Seli rabas. Foto: Priit Pent

Järva maavalitsuse fotokonkursi «Minu Järvamaa» parimaks pilditabamuseks osutus hindajate arvates Priit Pendi foto, mille ta on teinud detsembrikuises Seli rabas.

Priit Pendile ei meenugi kohe, millal ta härmatanud laukaäärse ning taamal paistvad ja päikese kullatud männid kaadrisse püüdis. «See oli millalgi sügisel,» sõnab ta. Hing ei andnud Pendile siiski rahu ja minutid hiljem on tal arvutisse talletatud pildipanga abil selgus käes. «See on tehtud 30. detsembril 2015. Kell oli 15.31,» teatab ta ja arutleb, et foto on tehtud üsna viimase piiri peal, sest teatavasti läheb talviti varakult hämaraks.

Peaaegu kuus aastat fotografeerimisega tegelenud Pent, peamiselt iseõppija, on just Seli rabas leidnud tänuväärse paiga, kus loodust kaadrisse püüda. «Olen Seli rabal umbes kolm aastat silma peal hoidnud. Mulle ta väga meeldib ja tegelikult ma ei tahagi, et te selle jutu nüüd väga ilusaks kirjutate, sest see meelitab liiga palju rahvast sinna,» ütleb ta naljatamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles