Raamatute tagastuskast toimib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veidi üle nädala Järvamaa keskraamatukogu ukse taga olnud laenutatud raamatute tagastuskast on õigustanud end igati, sest tagasi on toodud juba mitu väga pikalt lugejate kätte ununenud raamatut.

Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja selgitusel on tagastuskast selgelt näidanud, et inimestel on siiski valehäbi, mistõttu ei julge nad kauemaks kätte jäänud raamatuid raamatukogutöötajatele otse ära tuua. «Nii oleme selle nädala jooksul kasti abil tagasi saanud 173 päeva väljas olnud Karl Ristikivi «Hingede öö», mis on kooli kohustuslik kirjandus, ning 142 päeva väljas olnud George Orweli «1984» ja Emil Tode «Piiririigi»,» täpsustas ta.

Kiristaja on täheldanud, et tagastuskasti tuuakse lugemisvara iga päev. «Sinna poetatakse raamatuid isegi siis, kui raamatukogu on lahti,» lausus ta. «Mõni inimene helistab veel hiljem üle, kas kasti pandud raamat jõudis ikka kohale. See on tore, sest näitab inimeste hoolimist raamatutest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles