Pidu toob Türile üle saja rahvamuusiku

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. juunist 3. juulini kogunevad Türile rahvamuusikaansamblid ja pillimehed üle Eesti, et maha pidada üks mõnus õppelaager ja minifestival - Rahvamuusikapidu 2016. Kolm suveõhtut 90. juubelit tähistavas Türi linnas saavad olema täis mõnusat muusikat ja kontserte.

 

Rahvamuusikapeo peakontsert toimub 2. juuli õhtul kell 20 Türi lauluväljakul, kus kokku tulnud rahvamuusikud mängivad ühiselt kolme päeva jooksul harjutatud lugusid. Esinevad ka parimad Kesk-Eesti pillimehed.

Linnarahvas ja külalised mujaltki on oodatud osa saama kõigist Rahvamuusikapeo kontserditest. Ajakava ja täpsem informatsioon ERRSi kodulehel http://errs.ee/rahvamuusikapidu. Kontserdid on tasuta.

Rahvamuusikapidu korraldab Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts. Rahvamuusikapidu 2016 jätkab mõtteliselt viimati 2008. aastal toimunud Rahvamuusikapäevade traditsiooni. Sündmust toetab Eesti Kultuurkapital.

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts on 1988.a loodud rahvatantsu ja rahvamuusika harrastajate ning kollektiivide ja juhendajate ühendus, mille eesmärgiks on rahvatantsu- ja rahvamuusika õpetajate ning harrastajate ühendamine ja esindamine ning valdkonna arendamine.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles