Töö meeldib, kuid tasu selle eest mitte

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Kuigi enamikule Kesk-Eesti inimestest meeldib nende töö sisu, pole nad rahul selle eest makstava palgaga, samas lisatööd nad siiski väga teha ei taha ja kui teevad, rahulduvad selle eest antava vähese tasuga, selgub Swed­banki rahaasjade teabekeskuse uuringust.

Kui viimase aasta jooksul teenis  uuringu järgi oma igapäevatöö kõrval täiendavat sissetulekut 39 protsenti Eesti elanikest, siis Kesk-Eesti elanikest vaid 17 protsenti.

Teabekeskuse juhi Lee Maripuu meelest võib Kesk-Eesti inimeste lisatöö tegemise leigus uuringu andmetel olla tingitud nii ajapuudusest kui ka ebakindlusest oma oskustes. «Võib arvata, et need 72 protsenti uuringule vastanutest, kellele nende töö sisu ja karjääri tegemise võimalus meeldivad, pühendavadki enamiku ajast valitud töö tegemisele, kusjuures Eestis keskmiselt on tööga rahul 64 protsenti vastanutest,» lausus ta. «Kuigi nad ei pruugi töötasuga rahul olla, ei jää neil aega ka lisatööks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles