Võidupüha paraadile tulijaid võetakse vastu soojade kallistustega

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme, 23. juunil kell 11 algab Võrus Vabaduse tänaval võidupüha paraad. Külalised võetakse soojade kallistustega vastu 22. ja 23. juunil Võrru sisse sõites, kui teha väike peatus Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa 246. km asuvas info- ja tervitustelgis.

 

Kuna maakaitsepäeva ja võidupüha paraadiga seoses on 22. ja 23. juuni Võru kesklinnas liiklus oluliselt piiratud ja osa tänavatest suletud, siis on külalistel soovitav oma autod parkida Vilja tänavale.

Võidupüha sündmused Võrus saavad alguse 22. juunil kell 17 Carolin Illenzeeri Fondi heategevusliku kontsertiga "Laulud sõdurile 2016" Võru Spordihallis. Kell 20.30 on rahvapidu Tamula rannas. Rahvapeo raames süütavad noorkotkad kell 22 tikkude või välgumihkli abita muinastule.

23. juuni hommikul kell 9 asetatakse pärjad Vabadussõjas langenute mälestussamba jalamile Võru linnakalmistul. Eelmisel päeval Toris süüdatud Mälestustuli ja Tamula rannas süüdatud Muinastuli ühendatakse siin Võidutuleks ning tuletoojatele antakse üle Võidutule medalid. Tuletoojateks on tänavu parimad noorkotkad ja kodutütred.

Kell 10 algab Võidupüha oikumeeniline jumalateenistus EELK Võru Katariina kirikus. Paraad algab kell 11 Võrus Vabaduse tänaval ning pärast paraadi, alates 12st on Tamula rannahoone ees avatud Kaitseliidu ja kaitseväe lahingutehnika näitus ning samast saadetakse Võrumaa valdadesse Võidutuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles