Kaitseliit tunnustas parimaid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa maakaitsepäeval tunnustas Kaitseliit parimaid liikmeid ja aktiviste tänukirjade, vimplite, rinnamärkide ja sooja käepigistusega.

Esmalt tervitas aga maavanem Alo Aasma kaitseväelisel jalutuskäigul üles rivistatud Järvamaa kaitseliitlasi, naiskodukaitsjaid, kodutütreid ja noorkotkaid Võidupüha puhul.

Ta ütles oma tervituskõnes, et kuigi viimasel ajal on püütud Järvamaa piire nihutada, püsivad need vankumalt ja pigem võivad laienedagi. «Seda sama ei saa öelda mitte kõik Eesti maakonnad,» tõdes Aasma. See näitab tema meeles maakonna tugevust ja jõudu vankumatult keset Eestit püsida.

Maavanem lisas, et tunneb end paganama uhkena teades, et maakonnas on nii palju vapraid naisi, mehi ja noori, kes on igal ajal valmis oma kodumaa eest seisma. «Kunagi võitlesid vaprad mehed ja naised Eesti vabaks, kuigi me olime selle vabaduse juba ammu välja teeninud,» sõnas ta. «Nüüd on omakorda meie kohus ja võimalus seista oma isamaa eest nii, et vabadus kestaks ning lehvida saaks ikka Eesti lipp.»

Seoses võidupäevaga andis Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Arvi Niglas edasi autasud.

Kaitseliidu ülema brigaadikindral Meelis Kiili käskkirja alusel said tänukirja seoses võidupüha tähistamise ja kohusetundliku ning eeskujuliku teenistuse eest kaitseliidu tegevliikmed: Ants Jõe, Enn Piir, Maikel Viidermets, Raul Meos, Janno Tamme ja Karin Lassi.

Kaitseliidu vimpel annetati Järva maleva tegevliikmetele Tarmo Aalile, Kaido Piibelehele, Vallo Tammele, Mati Tederile ja Indrek Reismannile.

Kaitseliidu Järva maleva juhatuse käskkirjaga annetati Järva maleva rinnamärk Kerli Sirilale, Maie Mäele, Kaidi-Ly Välbile, Lauri Mäepalule ja Einar Tõnissonile.

Suure panuse andmise eest Järva maleva arengusse tänati Gunnar Vooremäed.

Järva maleva pealiku kolonelleitnanti Arvi Niglase tänukirja aktiivse tegevuse eest Kaitseliidus teenisid välja Jaan Keerma ja Lembin Rosin (seenior). Tänukirjaga aktiivsuse ja viljaka tegevuse eest Kodutütarde organisatsioonis ja maleva tegevuse toetamises tunnustas Niglas ka Reinika Tatterit.

Kaitseliidu keskjuhatuse otsusega annetati Valgeristi III klassi medal Leo Lillemetsale ja III klassi teenetemedal Olar Paesalule. Nemad said medalid Kaitseliidu ülemalt kätte peastaabi pidulikul aktusel, mis toimus 17. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles