Rahvatantsurühm osaleb olümpiaadil Georgias

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Rahvatantsurühm Riikar sõidab Georgiasse, et osaleda sealsel rahvusvahelisele rahvatantsu olümpiaadil viie hoogsa tantsuga.

Rahvatantsurühma Riikar tantsija Vahur Salom sõnas, et laulu- ja tantsupeo vaheaastatel on rühmal juba aastaid kavas osa võtta mõnest suvisest välisfestivalist. Tänavu langes mitmete võimaluste seast valik Georgias toimuva IV rahvusvahelise rahvatantsu olümpiaadi «Uus elu» kasuks, mille inglise keelne nimetus on IV World Folk Dance Olympiad «New Life». «Meile meeldis, et saame ühes festivaliga osaleda  ka konkursil, nii on põhjust enam pingutadagi,» lisas ta muiates.

Eestit tutvustavad  möödunud sügisel 25. sünnipäeva tähistanud rahvatantsurühma kaheksa  tantsupaari viiest tantsust koosneva kuni 15 minutilise kavaga. Tantsugruppide esinemisaja pikkus on korraldajate poolt ette antud. Salomi sõnutsi valiti tantsud sellised hoogsamad, sest sõidtakse enam temperamenti austavasse riiki. «Eesti rahvatantsudel on oluline osa ka lisaks muusikale ju lauluga edastavatel sõnadel. Et väljaspool Eestit sõnadest arusaamine on mõeldamatu, valisime eitamiseks pigem hoogsamad, temperamentsemad ja teistsuguse koreograafiaga tantsud kui teistel rahvustel. Püüame nii ka züriile silma jääda,» selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles