Paide noored tantsivad end Ameeriklaste südamesse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Veel enne pühapäevast teele asumis Ameerika poole, annavad Paide gümnaasiumi rahvatantsurühmad Keerutajad ja Südameke Paide vallimäel ettekandele tuleva kavaga proovietenduse.

Paide Gümnaasiumi huvijuht Helen Trug andis teada, et kooli rahvatantsijad sõidavad pühapäeval Ameerika Ühendriikidesse Marylandi osariiki kontsertreisile. «Meie peatuspaigaks on Paide sõpruslinnas Westminsteris asuv McDaniel College, kus toimub samal ajal ka noortele suunatud Common Ground festival, millest ka meie noortel on võimalus osaleda,» täpsustas ta.

Kontserttuuril esinevad tantsijad viiel korral. Trug märkis, et üles tuleb neil astuda näiteks Amphiteatris ja Farmi muuseumis. «Eriti põnev esinemine tõotab tulla Rahvuskaardile sõjaväeosas,» sõnas ta. Enamus esinemised on avalikud ja neile on kutsutud kaasa elama ka Marylandis elavad väliseestlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles