Õpetaja püherdas jooksurajal mudas ja ületas takistusi

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

"Muda, voolavad savise põhjaga jõed, mudane tiigivesi, kraavid, oksad, takistustest üle ronimine ja jällegi mudas roomamine = üllatavalt üks vapustavamaid kogemusi," nõnda võtab oma blogipostituses laupäevase kõva mehe jooksu kokku Retla-Kabala kooli õpetaja Ann Valang. 

"Kohale jõudes tervitas päike ja soojus. Numbri järele minnes vaatasime võimalikku osa rajast, mis jäi raudtee lähedusse. Kuna jooksjaid oli registreeritud 706 (lõpetajaid 639) ning rada natuke limiteeritud, starditi kolmest grupist 10 minutiliste vahedega. Minul eelnevat tulemust kirjas polnud, seega alustasin viimasest, kolmandast grupist," kirjutas ta. 

Rada oli 10km ning kulges Saunapunkti ümbruses. "Meil oli võimalus kõikvõimalikest takistustest üle ronida (ronimissein, heinapallid, müürid jms), tiigis supelda, mitu korda jõge ületada või selle porisel kaldal liikuda, langenud puudest ja okstest üle joosta, raskusi kanda, roomata traataia all poris, läbi torude ning muda, muda, muda," kirjeldas Ann Valang jooksurada. "Nautisin seda kõike uskumatult palju."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles