Orkestri välisreisi esinemispaika räsis hirmuäratav äikesetorm

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolas noorte puhkpilliorkestrite festivalil esinev orkester Türi on praeguseks kogenud juba täielikke ekstreemsusi. Esmalt pidid orkestrandid marssima rongkäigus 35kraadise kuumusega, pühapäevase esinemise alguses hakkas aga äikesetorm, lava läks "lendu" ja staadionitäis rahvast põgenes.

Lisaks kevadpealinna orkestrile on festivalil osalemas üheksa orkestrit erinevatest riikidest: Poolast, Tšehhist, Ukrainast, Valgevenest jne. Esimene ülesastumine oli Türi orkestril laupäeval kohalikus linnapargis. 

Pühapäevasel esinemisel oli plaan lisaks ühislugudele esineda ka iseseisva kavaga. Torm hakkas just siis kui kevadpealinlased otsapidi lavale olid jõudnud. Pärast kiirkoosolekut otsustasid korraldajad, et ilm on liiga ekstreemne ja üritus kuulutati lõppenuks. Orkester sai kutse osalemiseks festivalil ka järgmisel aastal. 

Tagasi koju jõuab orkestrirahvas täna hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles