Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
, Järva Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi vallas Rassi külas kasvav ja looduskaitse all olev Saare-Siimu tamm on loodusjõududele alla vandunud ja oma hiilguse minetanud. 
Türi valla kodulehel on Saare-Siimu tamm välja reklaamitud kui huviväärsus, paraku on see nüüd  Järvamaa suurima tamme tiitli kaotanud. Uhkest ja laiade okstega puust, mille väidetavalt on Põhjasõja ajal istutanud Rootsi kuningas Karl XII, on järel vaid jupp seest õõnsat tüve.
 
* Paides Vallimäe kõrval asuva endise õlletehase hoones toodavad isa ja poeg juba kolmandat aastat veokaste, milliseid kasutavad tuntud ansamblid, nagu 2 Quik Start, Rock Hotell ja Ewert and The Two Dragons oma helitehnika ja pillide veoks, samuti Kaitseliit.
 
* «Muidugi olen rõõmus, et võitsin kõiki neid paljusid konkurente, kes tahtsid Tallinna loomaaiale kiviaeda ehitada!» ütles türilane Arvo Saad. «Ma polnud ka kõige odavam pakkuja, nii et valik pidi tehtama eelmiste tööde järgi ja see teeb tunde veel eriti uhkeks.» 
Kuigi Järvamaal tuntakse Arvo Saadi rohkem kui seltskonnatantsude õpetajat, on ta suvel hooajatööna ladunud kiviaedu juba tosin aastat.
 
* Pühapäeval Ameerika poole teele asunud Paide gümnaasiumi rahvatantsurühmad Keerutajad ja Südameke läbisid edukalt vahepeatuse Türgis ning pidid eile õhtuks Ameerikas maanduma.
Paide gümnaasiumi noored pole ainsad rahvatantsijad, kes praegu ringi reisivad. Rahvatantsurühm Riikar sõitis Gruusiasse, et võtta viie hoogsa tantsuga osa rahvusvahelisest rahvatantsuolümpiaadist. 
Riikari reis algas üsnagi seikluslikult. Esmalt pidid nad lendama Turkish Airlinesiga Istanbuli, et seal ümber istuda, kuid lennuk pööras Läti kohal otsa ringi.
 
* Juba tänasest algavad Tallinnas viienda üle-eestilise võimlemispeo «Hingelind» proovid, platsile astub ligi 5000 võimlejat.

Paide gümnaasiumi algklassidest sõitis eile õhtul kell viis startinud bussiga pealinna kuus rühma ehk kokku 48 last, lisaks täiskasvanud saatjad. Algklassiõpetajale Krista Rikkile oli laste suur huvi võimlemispeo vastu üllatus. Esialgu arvas ta, et saab kokku rühmatäie, kuid tuli neli korda rohkem.
 
* Laupäeval Tallinna lähedal Saunapunktis olnud üheksandal Icebugi kõva mehe jooksul panid oma vastupidavuse proovile ka järvakad. Kui elamuste leidmiseks olla nõus ka okastraatide all roomama, ei saa tulemused olla kehvad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles