Auruveduritele antakse vabatahtlike toel värskem välimus

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Türi linnas raudteeülesõidukoha ja raudteejaama juures asuvad vanad auruvedurid on kujunenud aastate jooksul Türi sümboliteks. Türi vallavalitsuse arendusjuht Üllar Vahtramäe ütles, et aeg ja rooste on teinud oma töö ning vedurid vajavad värskendamist. 

„Ettevalmistustööd – vedurite pesu ja  läbi roostetanud kohtade lappimine – on tehtud ja nüüd kutsume vabatahtlikke andma oma panust vedurite korrastamisse. Plaanis on korraldada kaks-kolm talgupäeva. Esimesel päeval on kavas vedurid puhastada roostest ja lahtisest värvist ning võimalusel katta kruntvärviga. Pärast kruntvärvi kuivamist saab vedurid katta uue värviga," selgitas Vahtramäe.

Talgute paremaks korraldamiseks tuleb appi tulla soovijatel endast teda andma hiljemalt 10. juuliks e-posti aadressil Yllar.Vahtramae@tyri.ee või telefonil 504 0112. „Seejärel, arvestades ilmaprognoose, anname teada talgute kuupäevad. Talgulistele pakume päeva keskel ka kehakinnitust," täpsustas Vahtramäe.

Mittetulundusühing Türi–Tamsalu Matkatee sai kohaliku omaalgatuse programmist 1582 eurot vedurite roostest puhastamiseks ja värvimiseks. Projekti partnerid on Edelaraudtee ja Türi vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles