Komisjon: metssigu tuleb tõhusamalt küttida

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Lepp

Veterinaar- ja toiduametis (VTA) kogunes täna riiklik loomatauditõrje komisjon, kes põhiküsimusena arutas metsas leviva taudi tõkestamise võimalusi. Komisjon leidis, et vaatamata möödunud jahiaasta küttimiseesmärkide täitmisele tuleb seakatku leviku peatamiseks tõhusa küttimisega jätkata, et viia metssigade arvukus võimalikult kiiresti seatud eesmärgini, mis on 1,5 isendit 1000 hektari jahimaa kohta.

 

Riiklik loomatauditõrje komisjon on moodustati 2014. aastal 31. juulil pärast sigade Aafrika katku diagnoosimist metssigadel Põhja-Lätis. Komisjoni kuuluvad veterinaar- ja toiduameti, veterinaar- ja toidulaboratooriumi, keskkonnaameti, politsei- ja piirvalveameti ja päästeameti esindajad ning maakondade veterinaarkeskuste juhatajad. Kuna taudi on diagnoositud nii mets- kui kodusigadel, on komisjoni töösse kaasatud ka keskkonnaministeeriumi ja jahimeeste seltsi esindajad.

Inimestele sigade Aafrika katk ohtlik ei ole, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju nii seakasvatussektorile kui jahimajandusele. Loomapidajda peavad järgima kehtestatud bioturvalisuse meetmeid, et oma loomi taudi eest kaitsta. Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles