Lapiga koristajatädid hakkavad haiglatest kaduma

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhtus on haiglas ülioluline, mistõttu on kõik Järvamaa haiglas valdkonnaga tegelevad inimesed läbinud eriettevalmistuse, teiste seas ka koristaja Maie Niit.
Puhtus on haiglas ülioluline, mistõttu on kõik Järvamaa haiglas valdkonnaga tegelevad inimesed läbinud eriettevalmistuse, teiste seas ka koristaja Maie Niit. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Haiglas viibiva inimese elu ja tervis sõltub näiteks sellest, kas voodi, kus ta lamab, on puhastatud õigesti. Ometi on seni Eesti tervishoiuasutused ruumide ja pindade puhastamises jalgratast leiutanud.

Olgu need paranemist vajavad haavad või haigustega kaasnevad tüsistused, ainult arstide-õdede tööst jääb väheks. Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere tuletas meelde, et haiglas olevate patsientide immuunsüsteem on nõrgenenud ning nad on nakkustele vastuvõtlikumad, mistõttu ongi haigla puhtus nende elu ja tervise seisukohast ülioluline.

Paides peetud rahvusvahelisel seminaril olid Eesti aktiivravihaiglate esindajad seda meelt, et puhastusteenindus nõuab suuremat tähelepanu. «Haigla võib olla ohtlik koht, kui seal ei tehta asju õigesti,» sõnas Raidvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles