Ootamatu äikesetorm nurjas orkestri esinemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisest reedest esmaspäevani Poolas Zambrowis rahvusvahelisel noorte puhkpilliorkestrite festivalil käinud orkestri Türi osaks jäi plaanitud kahe ülesastumise asemel vaid üks linnakontsert laupäeva pärastlõunal kohalikus pargis koos Ukraina orkestriga.

Publiku rohkuse üle muusikud just kiidelda ei saanud, samas oli sellel ka mõistetav põhjus: täpselt samal ajal oli jalgpalli EMi ülekanne, kus Poola rahvusmeeskond andis eduka lahingu Šveitsi meeskonnale ning enamik linna 22 000 elanikust veetis laupäevaõhtut ilmselt teleri ees istudes. Pühapäeval oli festivali rongkäik, kuhu oli üles rivistunud kümme eri riigi orkestrit, kes marsirütmide taktis suundsid 34-35kraadise õhutemperatuuri ja lauspäikese käes kergejõustikustaadionile.

Kontserdil esitasid kõik orkestrid järjest oma kava, aga siis, kui türilased hakkasid end lavale sättima, jõudsid kohale äikesepilved ja väga tugevad tuuleiilid, mis rebisid lahti suure lava külgkardinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles