Linnud otsivad kehakinnitust mõisahoone seinast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosna-Alliku mõisakooli seina krohv maitseb mingil põhjusel lindudele sedavõrd, et nad on uuristanud sinna augud.
Roosna-Alliku mõisakooli seina krohv maitseb mingil põhjusel lindudele sedavõrd, et nad on uuristanud sinna augud. Foto: Erakogu

Kui Roosna-Alliku põhikooli õpetajad mõisahoone seintel ebatavaliselt silmatorkavaid laike märkasid, mõistsid nad, et tegu pole ainuüksi ajahamba jälgedega. Uurimise käigus selguski, et häärberi seintele on end mugavalt sisse seadnud hoopis ohakalinnud.

Roosna-Alliku põhikooli direktor Daina Pärt selgitas, et linnud on tegutsenud koolimaja juures juba aastaid. «Nii eelmisel kui ka üle-eelmisel aastal, ent siis ei saanud me neid pildi peale,» lausus ta. «Tänavu avastasime, et müüri külge on ilmunud uued uurijad, ju siis seal koostises midagi head on, kui nad oma kõhukest täita saavad.»

Kui õnnestus tabada õige hetk, tuvastas õpetaja Jaanika Alliksoo, et seina purejad on peamiselt ohakalinnud, kuid neile on abiks ka muud linnuliigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles