Pilk ajalukku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hobustega maanteel liiklejad kurdavad üksmeelselt hoolimatute autojuhtide üle, kes ärritavad oskamatute möödasõitudega loomi ja teevad hobuveokiga sõidust ellujäämiskursuse.

Pisut rohkem kui nädala eest tegi hobusekasvataja Anu Valdmaa hobuvankriga elu esimese avarii. Õnnetus juhtus Albu lähedal kitsal kruusateel, kui Valdmaa juhitud hobuveokile lähenes haagisega väikebuss. «Haagisel oli koorem, mis kolises hirmsasti, jäime teepervele seisma, et autot mööda lasta,» selgitas  ta.

Hobusega kohakuti jõudnud sõiduk tasandas käiku ja peatus, Valdmaa hobune ehmus ja tegi mõne järsu sammu. Jäiga teljega vanker liikus tagasi ja pressis väikebussi juhiuksele mõlgi. «Hobune oli väga närvis, kuigi ta on vana ja rahulik loom ning teel oleme temaga sõitnud lugematuid kordi,» selgitas  Valdmaa. Politseikorrapidaja oli telefoni teel soovitanud talle naljaga pooleks hobune autoregistrikeskuses arvele võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles