Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
, Järva Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järvamaa ettevõtted, kes müüvad suure osa oma toodangust Suurbritanniasse, koostavad varuplaane ja ootavad, et selgusetu aeg läheks võimalikult kiiresti mööda.
 
* Üleeile õhtul kogunes istungile Käru vallavolikogu, kus ühe punktina pidi tulema arutusele lõpetada ühinemisläbirääkimised kodumaakonna omavalitsustega. See otsus oleks tähendanud, et Rapla maakonnas asuv Käru vald oleks jätkanud läbirääkimisi üksnes Türi ja Väätsa vallaga. 
Käru vallavanem Elari Hiis ütles, et volinikud võtsid augustini mõtlemisaega. «Nad ei tahtnud Raplamaal ust veel kinni lüüa,» märkis ta. 
 
* Linnud otsivad kehakinnitust mõisahoone seinast. Kui Roosna-Alliku põhikooli õpetajad mõisahoone seintel ebatavaliselt silmatorkavaid laike märkasid, mõistsid nad, et tegu pole ainuüksi ajahamba jälgedega. Uurimise käigus selguski, et häärberi seintele on end mugavalt sisse seadnud hoopis ohakalinnud.
 
* Juba suve lõpuks valmib Ambla valda jalakäijatele kaks uut teed: Ambla alevikust Jõgisoole viiv kõnnitee ja Aravetele Maarjamõisa tee äärde kergliiklustee, mida kohalikud on pikisilmi oodanud aastakümneid.
 
* Eeloleval nädalavahetusel ootavad külastajaid härrad ja prouad Valge Roosi mõisas Roosna-Allikul ning musikaalsed mõisapreilid vastrenoveeritud Aruküla mõisas Koerus. Eestis on 32 mõisakooli, mis sel suvel külastusmängu «Unustatud mõisad 2016» ajal oma uksed avavad.
 
* Haiglas viibiva inimese elu ja tervis sõltub näiteks sellest, kas voodi, kus ta lamab, on puhastatud õigesti. Ometi on seni Eesti tervishoiuasutused ruumide ja pindade puhastamises jalgratast leiutanud.
 
* Nädalavahetusel Türil aset leidvad  41. Eesti linnade suvemängud võivad eelkirjapaneku põhjal tulla osalejate poolest loodetust tagasihoidlikumad, sadakond sportlast on vähem näiteks mängude põhialal kergejõustikus.
 
* Sel nädalal tähistab aedlinn Türi mitmesuguste ettevõtmistega oma  90 aasta juubelit. Auväärsesse ikka jõudnu tervitab oma elanikke ja ka kaugemalt tulijaid mahuka kultuuriprogrammiga: näha saab näitusi, kuulata kontserte ja keerutada tantsujalgagi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles