Järvamaa visside kaunidus läheb hindamisele

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskus osales tänavu «Viss 2013» võistlusel kahe loomaga (pildil). Järvamaalt sõitis Eesti kauneima vissi valimisele 17 lehma. Neist kümme pani välja Aravete Agro.
Järvamaa kutsehariduskeskus osales tänavu «Viss 2013» võistlusel kahe loomaga (pildil). Järvamaalt sõitis Eesti kauneima vissi valimisele 17 lehma. Neist kümme pani välja Aravete Agro. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedel, 1. juulil selgub Eesti põllumajandusmuuseumis Eesti kauneim viss. Tiitli nimel võistlevad ka Järvamaa lehmad.

Konkursil osaleb 90 kõige kaunimat eesti holsteini ja eesti punast tõugu lehma. Näitus leiab aset põllumajandusmuuseumi ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu koostöös.

Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko selgitas, et piimandussektor on põllumajanduse üks peamisi valdkondi ning vissikonkursid on populaarsed kõikjal maailmas. "Kandidaatidel hinnatakse välimikku, vastavust tõutüübile, udara ja jalgade ehitust. Vähem oluline pole ka loomade esitlemine ning omavaheline harmoonia esitlejaga," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles