Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
, Järva Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Tammsaare-mail eile esietenduseni jõudnud Ugala suvelavastus Kõrboja perenaisest ajas vaatajad naerma ja pisarat poetama. Kiideti osatäitjaid, heli- ja lavakujundust, üks noorem naine lubas endale õmmelda Kõrboja Anna moodi valge kleidi ja elavat arutelu tekitas, kas udu on ikka päris.
 
* Statistika järgi hukkus eelmisel aastal Järvamaal 407 inimest, neist kümme otsustas minna vabasurma. Kuigi enesetapukatsed ja -mõtted on laiemalt levinud noorukite seas, viivad selle lõpuni siiski rohkem keskealised mehed. Viimase kahe aasta jooksul on enesetapu teinute hulk kahekordistunud, noorim neist on olnud 19aastane.
 
* Nädal tagasi ristusid Türi tehisjärve ääres kahe lapse elud moel, mida on raske unustada. Üks poiss päästab teise uppumisohust.
 
* Üleeile esitles riigihaldusminister Arto Aas valitsusele haldusreformi järgmist järku, mis tähendab 15 maavalitsuse asemele tulevat nelja regiooniga regionaalametit ja maakonnakeskustesse rajatavaid riigiasutusi koondavaid riigimaju.
Järvamaa hakkab koos Rapla- ja Harjumaaga kuuluma Põhja regionaalameti alla.
 
* Täna astub Tallinnas Kalevi staadionil kahel võimlemispeo «Hingelind» kontserdil üles ligi 5000 võimlemissõpra üle Eesti. Neist ligi 250 on Järvamaalt.
 
* «Müstiline mees!» ütleb naiskodukaitsja Kirsika Ilmjärv Sten Karro kohta ja ta ei eksi. Midagi müstilist peab mehes ju olema, kui ta kolme aastaga viskab kaalus juurde 30 kilogrammi ja teeb kodutalus või hüdrotehnikainsenerina tõstetöid, mille puhul tavaliselt läheks tarvis kui mitte kraanat, siis vähemalt mitut meiesugust meest.
 
* Tänavu Järvamaa kaunite kodude konkursil preemia pälvinud Türi vallas Kirnas asuva Kaia ja Ilmar Iva kodu juurde juhatab teeotsal silt Kirsi tee. 
Kirsipuu on Ivade aias küll täitsa olemas, ent perenaise Kaia selgitusel küpsevad punetavad marjad puuladvus vaid lindudele.
 
* Ambla vallas Märjandi külas asuvas maakodus suvitamas käinud  21aastane Kaari Aupaju ja tema sama vana lähedalt pärit sõbranna on vastu võtnud hulljulge otsuse. Visata juulis kott selga ja näpp tee ääres taeva poole ning minna kuuks ajaks Euroopat avastama. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles