Peekonipäevitusega alanud päev lõppes joovastava ploomitordiga

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilupaviljoni kohvik osutus sedavõrd menukaks, et toit saia oodatust varem otsa.
Ilupaviljoni kohvik osutus sedavõrd menukaks, et toit saia oodatust varem otsa. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedel ja laupäeval täitus aedlinn Türi 25 omanäolise kohvikuga, mis üksteise võidu kostitasid rahvast hea ja paremaga.

Tõelise nostalgiaelamuse said türilased legendaarses Saara kohvitoas, mis on juba üheksa aastat olnud suletud. Kohviku pidaja Anu Pink ütles, et kuna nad varem pole kohvikute päeval kaasa löönud, siis seekord olid nad avatud suisa kolm korda. «Olin  valmis, et laupäeva varahommikul joon seal üksinda teed, kuid üllatuseks oli esimene külastaja juba pool kuus ukse taga ning tunnike hiljem oli terrassipealne rahvast täis ja kõik nautisid päiksetõusu udulooritatud järve kohal,» meenutas  Pink.

Varahommikune kohvituba pakkus pudru ja muude hommikutoitude kõrvale ahjuvõileiba «Peekonipäevitus», mille saamislugu ulatub Pingi ütlust mööda ligi 20 aasta taha, kui Türi noorte kunstipäevadel oli esimest korda kohvikute päev. «Ka õhtul sisaldas meie menüü suuresti neid toite, mis on rahvale Saara kohvitoa aegadest tuttavad,» märkis ta. Nii sai näieks päikseloojangut nautida ploomitordilõiguga, mis suisa sulas suus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles