Liigutab laevu merd nägemata

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igapäev oma töös laevadega opereeriv Romet Ruse kabinetiaknast merd ei näegi. Merevaadet saab ta nautida, kui on aega naabruses asuva hotelli katuseterrassil kohvi juua.
Igapäev oma töös laevadega opereeriv Romet Ruse kabinetiaknast merd ei näegi. Merevaadet saab ta nautida, kui on aega naabruses asuva hotelli katuseterrassil kohvi juua. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tegelikult võinuks pikka ja sihvakat kasvu Romet Rusest (30) saada korvpallur, sest palli talle mängida meeldis. Meeldib siiani. Või siis võinuks temast saada elukutseline kaitseväelane. Aga ei saanud. Järvamaalt pärit Rometist sai tegija hoopis merelisemal elualal.

Mereakadeemias sadamamajanduse eriala lõpetanud Romet Ruse töötab nüüd kuivlasti laevaoperaatorite osakonna juhina. Töö on otseselt seotud nii mere kui ka laevadega, ent nii kummaline kui see ka pole – tema töökoht ja kontor asuvad Tallinna südalinnas ning aknast ei avane isegi merevaadet.

«Tõepoolest, merevaadet pole,» ütleb ta. Küll on kontoris, kus praegu remondi tõttu paras segadus valitseb, seintel mõningad laevapildid ja koostööpartnerid on kinkinud ka mereteemalisi meeneid, mis riiulitel ilutsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles