Paide linnapea lennutas laevakaitsjate toetuseks õhupalli taevasse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeva keskpäeval läks Paide tehisjärve sillalt heade soovidega lendu õhupall, mis on toetusavaldus 14 Indias kinni peetavale Eesti laevakaitsjale.

«Toetusaktsiooni idee tuli Viimsist ja meie läksime sellega kaasa,» ütles Paide linna avalike suhete spetsialist Maarit Nõmm.

Inimestel avanes võimalus oma head soovid ja toetavad sõnad kirja panna suurele paberile, mis edastatakse Paidest pärit kinnipeetava laevakaitsja tütrele. «Et keskkonda mitte reostada, otsustasime lendu lasta vaid ühe õhupalli,» põhjendas Nõmm.

Õhupalli lasi lendu Paide linnapea Siret Pihelgas. «Hoiame pöialt meie Eesti inimestele, oma Paide inimesele, kes kinnipeetavate hulgas on. See on tunne, mida keegi meist ei oska ette kujutada. Ei möödu ühtegi päeva, kui lähedased ei mõtleks neile inimestele,» ütles ta.

Pihelgas tundis rõõmu selle üle, et tal on võimalus hoida sidet ühe kinnipeetava tütrega, kes kiitis toetusaktsiooni mõtte heaks.

«Vangistuses olev inimene võib olla sinu isa või vanaisa,» oli toetusaktsioonil osalenud Taimi lastelastele kohaletuleku olulisust selgitanud. «Pole oluline, kas isiklik kokkupuude laevakaitsjatega on või mitte. Oleme kõik toeks, sest iial ei tea, kes meie lähedastest sellisesse olukorda sattuda võib,» märkis ta.

Taimi sõnul on kõige kurvem asja juures see, et riik pole suutnud midagi ette võtta. «Just seepärast on mul tekkinud umbusaldus Eesti riigi vastu. Need mehed ei ole ise süüdi,» lisas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles