Maakonna aasta tegu on hiigelinvesteering Mäosse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo liiklussõlm
Mäo liiklussõlm Foto: Nordecon Infra AS

Kaheksanda Järvamaa omavalitsuste liidu ja Järva Teataja konkursi «Aasta tegu» võitjaks sai rahvahääletuse tulemusel Mäo liiklussõlm, kuid kaugele ei jäänud ka Põhjaka ja Laupa mõis.

Järva maavanem Tiina Orastegi andis hääle Mäo liiklussõlmele. «On vist liiga palju öelda, et see on sajandi tegu, aga aastakümnete tegu on see küll,» lausus ta. «Nii suurt investeeringut ei ole Järvamaale tulnud ja ma usun, et lähiajal ei tule ka.»


Aasta teo tegijad said auhinnaks traditsiooniliselt Mari Vaaderpalli gobelääni.
1. oktoobril avatud Mäo liiklussõlme ehitus võttis aega kaks aastat ja läks maksma ligi 500 miljonit krooni (üle 30 miljoni euro).

AASTA TEGU
esikolmik:
Mäo liiklussõlm
Põhjaka mõis
Laupa mõis

Nominendid:
Grossi kauplus Järva-Jaanis, Koorejaama kohvik, Järvamaa laulu- ja tantsupidu, «Vargamäe varjus», Pärdi pidunädalad, suvekool «Hansenis Tammsaareni», Aivar Piirsalu 16. sajandist pärit hõbeaarde leid Öötla külast, Järvamaa doonorite tänuüritus, Türi kultuurimaja avamine, Järvamaa aasta ema tunnustamine.

Eelmised aasta teod:
2003 Imavere kõrtsi ehitus
2004 Türi staadioni valmimine
2005 võidupäeva paraad Paides
2006 Eesti tõe ja õiguse aasta üritused Albu vallas
2007 Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse külastuskeskuse valmimine
2008 segakoor Suisapäisa
2009 Paide spordihall

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles