Arvamusfestival elavdab kohalikku majanduselu

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Vanalinna kohvik on arvamusfestivali keerises avatud nii kaua, kuni külastajaid jagub. Kui vaja, kasvõi hommikuni. Suvetöötaja Johanna Laura Trug usub, et kohvimasin ei saa neil päevil küll hetkekski puhkust.
Paide Vanalinna kohvik on arvamusfestivali keerises avatud nii kaua, kuni külastajaid jagub. Kui vaja, kasvõi hommikuni. Suvetöötaja Johanna Laura Trug usub, et kohvimasin ei saa neil päevil küll hetkekski puhkust. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide suve suursündmuseks kujunenud arvamusfestival toob linna paariks päevaks tuhanded inimesed, kes kõik tahavad öömaja, kõhutäidet ja meelelahutust. Ehkki majandus elavneb vaid ajutiselt, ulatub mainekujunduslik kasu loodetavasti kaugemale tulevikku.

Sel aastal 12. ja 13. augustil toimuvale IV Paide arvamusfestivalile ootavad korraldajad esialgsel hinnangul vähemalt 12 000 külastajat. Arvamusfestivali Järvamaa koordinaator Maiko Kesküla märkis, et mullu hindasid nad festivali osalejate arvuks 10 000–12 000 inimest.

Sisuliselt käib kahel päeval linnast läbi rohkem inimesi, kui Paides elanikke on (1. jaanuaril 2016 elas Paides 8258 inimest – toim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles