Volinikud peavad maksma kahjutasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel toimus Paide linnavolikogu istung, kus ainsa päevakorrapunktina võeti häältega 7:5 vastu otsus, et SA Paide Halduse nõukogu liikmed Kulno Klein, Ilmar Koppel, Kai Kimmel, Margus Nurmik, Peeter Saldre ja Üllar Vahtramäe peavad hüvitama SA Paide Haldusele 11079,45 eurot.

Vastuvõetud eelnõusse on Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna fraktsiooni liikmed kirjutanud, et Janno Lehemetsa valimine SA Paide Haldus juhiks oli läbipaistmatu, selgelt korruptiivsete sugemetega ja vastuolus kehtiva põhikirjaga. Opositsioon soovib Lehemetsa ja nõukogu liikmete vabastamist ning seda, et nõukogu liikmed hüvitaksid 11079,45 eurot, mis kulus Lehemetsa töötasuks ja auto hüvitiseks 2015. aastal viie kuuga. Seega peaks iga nõukogu liige maksma omast taskust 1846 eurot.

Eelnõu üks algatajatest Viktor Kasak selgitas, et tegu on eelnõuga, mida võimulolijad on blokeerinud erinevate võtetega ligi pool aastat. «Vaadates tänast linnajuhtimist, siis tõenäoliselt linnavalitsus ei kavatse siinkohal hakata «omadelt» hüvitist välja nõudma. Koalitsioon on viidanud ka asjaolule, et seadusandlus piirab linnavalitsuse tegevust kahju välja nõudmisel, kuid eks seda peab otsustama juba kohus,» ütles Kasak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles