Noort rallisõitjat lahutab juhilubadest mitu aastat

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi noormees Patrick Juhe on küll vaid 14 aastat vana, kuid juba käbe sõidumees. Pildil olev Honda Civic on talle Ford Fiesta järel juba teine võistlusauto.
Türi noormees Patrick Juhe on küll vaid 14 aastat vana, kuid juba käbe sõidumees. Pildil olev Honda Civic on talle Ford Fiesta järel juba teine võistlusauto. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi põhikoolis VIIb klassi lõpetanud Patrick Juhe (14) on praegu maakonna üks nooremaid, et mitte öelda noorim rallisõitja. Nagu näitavad saadud kohad ja Hondaga arendatav kiirus, siis tulemused vanusest ei sõltu.

Türi kesklinna lähistel asuva korrusmaja ees seisab teisipäeval üks õppesõiduauto. Seisab seni, kuni selle juht otsustab punase Toyotaga minema sõita. Patrick Juhe arvab teadvat, et õppesõiduautoga sõitja võib olla tema kodumajast, kuid see on ka kõik. Tal endal kulub vähemalt aasta kui mitte rohkem, et kollase kolmnurgaga tähistatud autoga, olgu see Toyota või midagi muud, õppesõitu tegema hakata. Sprindiradadel on Patrick ja tema must Honda Civic nii omavanuste kui ka vanemate sõitjate seas üks nobedamaid, kuid seadus ei tunne erandeid ning juhiloa saamiseks läheb pikka kasvu noormehel veel aega.

Patrick on seda meelt, et mida nooremalt autospordiga alustada, seda parem see sõitja arengut silmas pidades on. «Noortel on vähem ohutunnet ning nad julgevad rohkem «hullu panna». Samuti omandavad noored kiiremini kogemusi,» sõnas ta. «Tänavatel ma oma kiirusevajadust muidugi välja ei elaks. Piisab sellest, kui võistlustel «silmad ruutus» sõita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles