Krundil käis ridamisi kosilasi

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väätsal Lõõlasse viiva tee ääres elav Leini Poom pole igavust tundnud sellest päevast saati, kui maja kaunil jõega piirneval krundil valmis sai. Kunagise suure küüni asemele rajatud kodu on aastatega kasvanud mõnusaks elupaigaks, kuhu pere hea meelega kokku tuleb.

Tänavusel üle-eestilisel heakorrakonkursil «Eesti kaunis kodu 2016» kolme ilusaima Järvamaa kodu hulka valitud Leini Poomi ja tema tütre Anne Pebre kodu on väätsalastele hästi teada, sest krundile joosti omal ajal tormi ning koduvisiidi tegi sellesse majja 1986. aastal Väätsal käinud Nõukogude Liidu viimane riigipea Mihhail Gorbatšov koos abikaasa Raissaga.

Leini ütles, et sekeldused algasid juba siis, kui nad abikaasa Karliga omal ajal krundi saamiseks soovi avaldasid. See oli ühe talukoha maadele jääv ala, kus laiutas suur küün. «Kuna tegu oli jõeäärse ja hinnalise maalapiga, käis seal kosilasi hulgaliselt,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles