Baltimaade parim ratsutaja elab Türil

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervi Kaasiku hobusel Cendoria S ületamas krossitakistust
Ervi Kaasiku hobusel Cendoria S ületamas krossitakistust Foto: Erakogu

Leedus toimunud Baltimaade kolmevõistluse põhiklassi sõidu võitis Türil elav Ervi Kaasiku, kelle üheksa –aastast ratsut segas kohati väga tugevasti sadanud vihm kõige vähem.

Türi vallas teraviljakasvatusega tegelev Ervi Kaasiku sõnas, et üheksa-aastase Poola segaverelist tõugu võistlusratsu Cendoria S vormis hoidmiseks tuleb tal käia vahepeal ka võistlustel. „Et Eestis toimuvad kolmevõistlused on vaid kõrgustel 80-90 sentimeetrit, tuli kõrgemate takistustega sõitudeks minna Leetu. Läksime ja võitsime,“ lausus ta.

Võit tuli Kaasikulegi üllatusena, sest põhiklassi viie sportlase seas oli stardis ka üks tema peamistest rivaalidest- leedukas, kellele Eestis võistlustel alla jäädi. „Seekord võitsin teda kohe esimesel alal koolisõidus, sest minu hobune lasi ennast meie võistlemise ajal sadama hakanud paduvihmast vähem häirida,“ selgitas ta. Leeduka hobusele polnud meeltmööda nii vihm kui selle pladin vihmavarjudele. „Loodus tuli mulle nagu appi kohe ja Cendoria kuuletus neis keerulistes tingimustes hästi, nii et läksime kohe juhtima,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles