Metsa seenele tasub juba minna

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Hendrikson pakkus eile Paide turul Järvamaa metsadest korjatud kukeseeni kilohinnaga 14 eurot. Kastme tarvis vajamineva karbitäie sai seega kätte seitsme euro eest.
Liisa Hendrikson pakkus eile Paide turul Järvamaa metsadest korjatud kukeseeni kilohinnaga 14 eurot. Kastme tarvis vajamineva karbitäie sai seega kätte seitsme euro eest. Foto: Tiit Reinberg/ Järva Teataja

Alatasa taevast tibutav vihm ja paras ports sooja on just see, mis lubab tänavu loota head seenesaaki. Kohati ongi seened juba oma nina välja pistnud, kuid suuremat korjeaega võib ennustada umbes nädala või paari pärast.

Türilane Kristo Keevend ütles, et käis metsas nädal tagasi ja siis polnud sealt peale mustikate suurt midagi leida. «Kukeseeni oli üksikuid, kuid praegu võib olukord juba muutunud olla,» märkis ta.

Lõuna-Eesti metsade kohta on ta kuulnud, et seal on kukeseeni rohkem ning inimesed toovad neid juba suuremas koguses välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles