Seenelised: me nägime metsas kängurut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval Türi vallas Kolu külas metsa läinud seenelistel jäi korilus katki, sest kohtumine väga känguru moodi loomaga hirmutas üht neist sedavõrd, et otsustati hoopis teise metsa sõita.

Türil elav naine rääkis, et nad sõitsid elukaaslasega Kolu metsa seenele, kohta, kus aastaid kukeseenel käidud, kuid seekord nad korjama ei hakanudki. Elukaaslane oli jõudnud auto teeveerele parkida, kui naine silmas eemal raiesmikul üht looma, kes tundus talle kohe kuidagi imelikuna. «See oli hallikat värvi ja kui algul pidasin teda kitseks, siis looma püsti tõustes oli selge, et kits ta pole, vaid hoopis väga loomaaias nähtud känguru moodi. Ehmusin väga ära, sest meie metsades ju känguruid niimoodi vabalt liikumas ei näe,» selgitas ta. Kuigi ka elukaaslane pidas nii mõnekümne meetri kaugusel põõsastikus silmatud looma känguruks, tundus paarile nähtu ikkagi väga imelikuna ja nad pidasid paremaks metsast lahkuda. «Kuigi kängurusarnane loom kadus kiirelt põõsastesse, ei julgenud mina autost väljuda ja nii sõitsime seekord kukeseeni korjama hoopis teise kohta. Ma ei tea, kas julgengi Kolu metsa enam minna,» lausus naine.

Ajalehetoimetusele rääkis naine nähtust sooviga teada saada, kas siinsetes metsades tõesti võib känguruid olla või on nad tõsimeeli hulluks läinud. «Kuid me ei söönud ju seeni, et saanuks koos hallutsinatsioone näha. Üsna hirmus on kohata vabalt looduses loomi, keda tead vaid loomaaias olevat,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles