Välispraktika annab ägeda kogemuse ja portsu enesekindlust

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskuse kokanduse eriala õppur Kati Hummel viibis välispraktikal Ungaris Budapestis Doonau jõe äärses hotellis ja usub, et saadud kogemus on talle abiks ka kooli lõpetades tööotsingutel.
Järvamaa kutsehariduskeskuse kokanduse eriala õppur Kati Hummel viibis välispraktikal Ungaris Budapestis Doonau jõe äärses hotellis ja usub, et saadud kogemus on talle abiks ka kooli lõpetades tööotsingutel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa kutsehariduskeskus saadab õpilased erialapraktikale Poola, Ungarisse ja Tšehhi ning õpetajad lähevad oma silmaringi laiendama Islandile ja Taani.

Järvamaa kutsehariduskeskuse arenguosakonna juhataja Valev Väljaots sõnas, et tänu sellele, et kool sai rahastuse Erasmus+ õpirändeprojektile «Global Skills with Erasmus+», saavad välismaale õppima sõita 25 õpilast ja kuus õpetajat.

Õpilased lähetatakse erialapraktikale Poola, Ungarisse ja Tšehhi. Välismaal saavad töökogemusi autotehnika, puhastusteeninduse ja kodumajanduse, koka, kivi- ja betoonehituse, IT-süsteemide spetsialisti, teedeehituse, logistiku abi, põllumajanduse, hobuhooldaja ja loomaarsti abilise erialade õppurid. «Pole vahet, kas kooli on õppima asutud pärast põhi- või keskharidust või täiskasvanuna. Tähtis on õpilase tahe ja head õppimistulemused,» lisas Väljaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles