Türi suusahüppemäele kerkib maailmatasemel elamuspark

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türile endisele suusahüppemäele rajatava maailmatasemel seikluspargi valmimist ootavad Evelin Metsis (vasakult), Alo Paumets, Lysandra Paumets, Kerly Paumets (ees) ning Sofiko ja Sulo Särkinen. Mitmed vahendid rajale minekukski on juba olemas.
Türile endisele suusahüppemäele rajatava maailmatasemel seikluspargi valmimist ootavad Evelin Metsis (vasakult), Alo Paumets, Lysandra Paumets, Kerly Paumets (ees) ning Sofiko ja Sulo Särkinen. Mitmed vahendid rajale minekukski on juba olemas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pole vahet, millisest maailma paigast seikleja tuleb, Türi endisele suusahüppemäele rajatavas seikluspargis saab ta elamuse, sest sinna tuleb atraktsioone Rootsi, Tšehhi, Indoneesia, Prantsusmaa, rääkimata Läti seiklusparkidest.

Atraktsioonid pole küll täpselt needsamad, vaid kohandatud just Türi-lähedase Kõrgessaare metsa võimalusterohkesse loodusesse. Nii kinnitab elamuspargi idee autor, Türi noortekeskuse juht Sulo Särkinen, kelle ütlust mööda lubab tema kodulinnalähedane maastik rajada sellele lausa maailmatasemel seikluspargi.

Ta teab seda kindlalt, sest on selle mõttega elanud juba 16–17aastasest koolipoisist alates, mil kogukonna aktiivse noorena käis Rootsi seikluspargis. Sealt saadud pisik on teda kandnud kuni praeguse 30 eluaastani. Särkinen on mitmeid oma suviseid välisreisegi valinud just seiklusparkide asukohtade järgi ja nii on ta neid külastanud väga erinevates riikides ja uurinud nende võimalusi ka internetiavarustes. «Parimal juhul valmib juba sügiseseks koolivaheajaks 0,5 hektarile sama suur seikluspark nagu Pärnus või Tartus, kuid see on ainult kümme protsenti kõigest sellest, mis siia on tulemas,» lausus ta. Maad on selleks loodud OÜ Türi Elamuspargil kaks hektarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles