Tordi saab ka pahtlilabidaga üles ehitada

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondiiter Piret Hansman keerutab tordipõhja pöörleval alusel. Kui kõik kreemid ja katted valmis tehtud, on tordi kokkupanek lihtne nagu mäng legodega.
Kondiiter Piret Hansman keerutab tordipõhja pöörleval alusel. Kui kõik kreemid ja katted valmis tehtud, on tordi kokkupanek lihtne nagu mäng legodega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide PiSi kohvimaja kondiitritele Piret Hansmanile ja Viivika Noodlale on torte valmistada käkitegu. Käkkideks aga nende torte küll pidada ei saa. Kohviku vitriinis ilutsevad maiused on nii ahvatlevad, et nendest möödavaatamiseks peaks olema tõsine magusavihkaja.

Piret Hansman tunnistas, et tegelikult ei pea ta ennast üldse eriliseks tordimeistriks. «Ma olen torte teinud alles nii lühikest aega, et iga päev õpin ja avastan midagi uut,» lausus ta. Valmistatud torte kokku lugema pole ta vaevunud. Aga kui arvestada, et kohviku letile tuleb iga päev paar tükki valmis treida ja mõni tort nädalas ka tellimuse peale teha, võib arv küündida saja ringi.

Hansman käis torditeadust õppimas Tallinnas tegutseva Seikluskohviku eestvedaja Marika Sinkkoneni juures. «Sain sealt põhilised teadmised, kuidas tortide katmisel suhkrumassiga ümber käia ning torte kihiti üles ehitada,» selgitas ta. Varasemad toitlustusteadmised on ta saanud Rakvere kutsehariduskeskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles